MUNCHEN I DVORCI BAVARSKE

Info

Polazak: 06.09.2019.

Povratak: 09.09.2019.

Cijena po osobi: 1.185,00 kn

Plan putovanja:

1. DAN: ZAGREB – SALZBURG – MUNCHEN
Polazak iz Dugog Sela u 5.00 h te dogovorenih mjesta iz Zagreba. Ugodna vožnja turističkim autobusom kroz Sloveniju do Austrije, uz kratka zaustavljanja tijekom puta. Dolazak u Salzburga, uvelike poznat po impresivnoj baroknoj arhitekturi. Po dolasku u grad slijedi razgled grada uz vodiča: DVORAC MIRABELL; MOZARTOVA RODNA KUĆA, REZIDENCIJA, RESIDENZ PLATZ, KATEDRALA SV. RUPERTA. Slobodno vrijeme. Nastavak puta prema Njemačkoj. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za šetnju i večeru u vlastitoj organizaciji. Noćenje.

2. DAN: NYMPHENBURG – MUNCHEN
Doručak. Odlazak do dvorca NYMPHENBURG, rodnog mjesta posljednjeg bavarskog kralja Ludwiga II. zaslužnog za nastanak najpoznatijih dvoraca Bavarske. U dvorcu se nalazi i svjetski poznata galerija ljepotica – portreti žena koje je skupljao otac Ludwiga II. (obilazak moguć uz doplatu na licu mjesta). Nakon NYMPHENBURGA odlazimo u panoramski razgled nekih od najvećih gradskih znamenitosti: KATEDRALA NAŠE GOSPE; MARIENPLATZ glavni gradski trg; VIKTUALIENMARKT najstarija gradska tržnica; BMW muzej, OLIMPIJSKI PARK I STADION, PROPILEJI, KARLOV TRG. Nastavak razgledavanja gradskog središta uz vodiča: NEUHAUSER i KAUFINGER STRASSE, dvije najpoznatije shopping ulice u Munchenu, s posebnim ugođajem kojeg daju ulični zabavljači; NOVA GRADSKA VIJEĆNICA,  ALTER HOF, PLATZL jedan od skrivenih trgova Munchena gdje se nalazi  i najstarija pivnica u gradu, HOFBRAUHAUS. Slobodno vrijeme. Preporučujemo odlazak na večeru u neku od tipičnih njemačkih gostionica. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN: NEUSCHWANSTEIN – HOCHENSCHWANGAU  – LINDERHOF
Doručak. Preporučujemo fakultativni izlet i posjet najznačajnijim dvorcima Bavarske: Neuschwanstein i Linderhof. NEUSCHWANSTEIN stoji na litici visokoj 965m i jedno je od najpoznatijih turističkih odredišta u Njemačkoj. Poznato je još po tome što ga je Disney koristio za snimanje filmova jer sliči klasičnim dvorcima iz bajki. Obilazak dvorca NEUSCHWANSTEIN i slobodno vrijeme za uživanje u
 mjestu Hohenschwangau (uz mogućnost posjeta i dvorcu Hochenschwangau). Izlet nastavljamo vožnjom prema dvorcu LINDERHOF uz jezero Plansee, koje vrvi turističkim sadržajima i tradicionalnim gostionicama. Po dolasku obilazak dvorca LINDERHOF. Ludwiga II. je duboko inspirirao posjet francuskom dvorcu Versaillesu koji u sklopu ima čak i umjetnu špilju s jezercem. Slobodno vrijeme za uživanje u šetnji parkovima dvorca. Povratak u hotel. Preporučamo odlazak do najvećeg parka u Munchenu, te jednog od najvećih na svijetu: ENGLISCHER GARTEN, koji je veći čak i od Central Parka u New Yorku. U okolici se nalaze mnogobrojni restorani u kojima možete uživati u specijalitetima njemačke kuhinje. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN: CHIEMSEE /  HERRENCHIEMSEE – ZAGREB 
Doručak. Odjava iz hotela. Polazak prema najvećem jezeru južne Njemačke, CHIEMSEE. Po dolasku ćemo se ukrcati na brodić koji će nas odvesti do posljednjeg projekta Ludwiga II., dvorca HERRENCHIEMSEE. Ludwig II. je obožavao lik i djelo francuskog kralja Luja XIV. tako da je velik broj prostorija unutar samog dvorca posvećen njegovom liku što se najbolje vidi u poznatoj dvorani ogledala. Slobodno vrijeme za šetnju. Povratak prema Hrvatskoj. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.

      U cijenu je uključeno:

 • prijevoz turističkim autobusom
 • 3x noćenje s doručkom u hotelu 3* u okolici Munchena
 •  obilaske prema programu uz stručno vodstvo
 •  licenciranog turističkog pratitelja
 • pripremu i organizaciju putovanja
 • PDV

        U cijenu nije uključeno:

 • ulaznice za znamenitosti koje se posjećuju
 • fakultativne izlete:  Hochenschwangau, posjet dvorcima Neuschwanstein i Linderhof, 25€ po osobi + ulaznice
 • doplata za jednokrevetnu sobu – 120,00€ za 3 noćenja

  Okvirne cijene ulaznica (za grupu min. 15 osoba):

 •  Neuschwanstein 12€ (djeca do 18.g imaju besplatan ulaz)
 • Linderhof 7,5€
 • Herrenchiemsee 10€ (brodić do otoka cca 8€)
 • Trošak rezervacije ulaznica za sve dvorce iznosi 4€ po osobi.

Informacije i rezervacije:

 • Radnim danom 8-16h
 • Mob: 091/9170-423
 • Tel: 01/2756-158
 • E-mail: putovanja@darojkovicpromet.hr

Pošaljite nam upit: